Posts tagged Karl Marx

Förbundet Kommunist & Bokförlaget Barrikaden: Marx för Nybörjare

Så var äntligen den veckolånga väntan över. Scanningen är färdig och klippningen gick i all hast, filen är uppladdad och Marx är nu digital for your enjoyment.

Det handlar alltså om nästa del i mitt digitaliseringsprojekt runt bokförlaget Barrikaden och Förbundet Kommunist som påbörjades för cirka en vecka sedan. Denna gång är det självaste Karl Marx som gör inträde på den digitala arenan i samma snygga 1970-tals serieform som vi kunnat bekanta oss med Lenins teorier genom.

Vi är många som med all rätta tycker att Marx teorier är snåriga och svårlästa i hans egna publikationer, kanske framförallt Kapitalets fyra band. Författar- & serietecknar pseudonymen “Ruis” gör genom detta seriealbum (originaltitel: Marx for Beginners) Marx idéer lite mer lättförstådda för oss utan ett knippe högskolepoäng och träning i akademiskt språk. Det finns inte mycket att tillägga, digitalisering var egentligen det främsta ändamålet med just denna bok och diskutera Marx, ja det gör ju de flesta socialister, anarkister och andra politiskt intresserade redan - att jag tillgängliggör boken handlar i främsta syfte om kunskapsutjämning för att alla faktiskt skall kunna delta i de teoretiska diskussionerna på hyfsat samma villkor.

Innan ni får läsa ska jag ursäkta mig för de dåliga marginalerna på de första uppslagen. Några bokstäver försvinner tyvärr och förhoppningsvis kan jag scanna om och rätta i en ny fil men det får vänta tills jag hunnit klart med de andra delarna, det är ju mest en estetisk petitess i första hand.

Filen ligger återigen på Issuu men går genom läsningssystemet där att ladda hem i PDF-version. Enjoy!

Open publication - Free publishing - More socialism